Kirjoitimme MARKin blogiin tietoturvan merkityksestä imagoon. Kirjoituksessa käytetään esimerkkinä maailman suurimmaksi tietovuodoksi tituleerattua Panaman paperien tapausta, jonka seurauksena mainetappiota tuli suurelle joukolle yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Jokaisen tulee osaltaan huolehtia tietoturvasta. Alla kolme vinkkiä, jotka auttavat verkkopalvelun tietoturvan ylläpidossa. 

  1. Huolehdi, että verkkopalvelun alustana toimivia ohjelmistoja päivitetään säännöllisesti.
    Verkkopalveluun vaikuttavia tietoturvahaavoittuvuuksia voi esiintyä julkaisujärjestelmässä ja sen lisäosissa, palvelinohjelmistoissa ja -kirjastoissa sekä käyttöjärjestelmässä.
  1. Käytä salattua HTTPS-yhteyttä. Salaamattoman HTTP-yhteyden avulla siirretty tieto liikkuu selkokielisenä verkossa. Verkkoa kuuntelemalla voidaan tietoliikenteen seasta poimia esimerkiksi käyttäjätunnukset ja salasanat. HTTPS:n käyttö verkkosivuilla parantaa lisäksi hakukonenäkyvyyttä.
  1. Noudata pienimmän oikeuden periaatetta. Virheitä sattuu joskus, vaikka oltaisiin kuinka huolellisia tahansa. Sen vuoksi niihin kannattaa varautua etukäteen. Pienimmän oikeuden periaatteen tarkoitus on rajata virheistä ja tarkoituksellisesta haitanteosta syntyvät vahingot mahdollisimman pieniksi.
Tommi Rainio avatar