Company Rock (ent. Firma Rock) on yritysten bändikilpailu, jossa esiinnytään live-yleisölle ja samalla ammattituomaristo arvioi suoritusta. Jokainen bändi aloittaa osakilpailusta ja mahdollisesti etenee sieltä joko semifinaaliin tai suoraan varsinaiseen finaaliin.

Kervinen innostui välittömästi asiasta ja sponsoroi treenikämpän

Crasmanics

Sain idean osallistumiseen ties mistä ja kokosin crasmanilaiset artistit yhteen. Toimitusjohtajamme Pasi Kervinen innostui välittömästi asiasta ja sponsoroi treenikämpän. Bändi sai nimen Crasmanics ja sillä oli reilu pari kuukautta aikaa hioa soundit ja moovit kuntoon ennen osakilpailua. Koska omat musiikilliset kykyni rajoittuvat lähinnä suunsoittoon kulisseissa, niin päädyin manageriksi siitäkin huolimatta, että bändillämme ei ollut mitään kavallettavia varoja. Osa bändiläisistä on aktiivisia muusikoita ja osa on soittanut lähinnä omaksi ilokseen. Kasimir, jonka piti alunperin kolistella perkussioita, on opetellut laulua siitä lähtien, kun totesin hänelle: “Susta tehdään rock-jumala!”.

Kun mukaan pyydettiin niin ei tarvinnu miettiä!

Kitara soi

“Olin jo Crasmanilla työt aloittaessani päättänyt, että firman bändiin pitää päästä soittamaan tai sellainen perustaa, joten kun mukaan pyydettiin niin ei tarvinnu miettiä!”, muistelee alusta asti projektissa mukana ollut basisti Kameli. Muusikoille erilaiset bändiprojektit tuovat jännittävää vaihtelua, mutta ainakin osaa bändiläisiä kutkutti myös ajatus soittaa jättimäisen valotaulun edessä aidolle yleisölle. Näille tyypeille iso yhteinen tekijä on kuitenkin ollut innostus ja sitoutuminen yhteiseen projektiin!

Jossain vaiheessa emme enää laskeneet bändikämpällä vietettyjä tunteja, joita lienee pyöreästi noin 30 tuntia – lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Iso onnistuminen on ollut se, että kaikki halukkaat crasmanilaiset pääsivät mukaan, löysivät luonnollisen roolinsa bändissä ja vielä viime metreillä saimme Petran liittymisen myötä myös Crasmanin naisedustusta lavalle. Lopullisen kokoonpanon muodostivat vokalisti Kasimir, basisti Kameli, kitaristi Petteri, perkussionisti Petra ja rumpali Samuli managerinaan minä, Noora.

Crasmanics “veti täysii”, täytti lavan ruusuilla ja hämmensi tuomarit

Crasmanics on rock-bändi, joten 21.5. Apollo Live Clubilla pidetyssä osakilpailussa kuultiin potpurri klassisista rock-biiseistä:

  • Procol Harumin "A Whiter Shade of Pale"
  • Motörheadin "Ace of Spades"
  • Jimi Hendrixin "All Along the Watchtower"
  • Kingston Wallin versio "I Feel Love”.

Noin siellä lavalla pitää käyttäytyä, jatkakaa samaan malliin!

Crasmanics pärjäsi hienosti

Kilpailun päätuomari Sampsa Astala oli erityisen vaikuttunut Crasmanicsin lavaenergiasta. Astala on mies Euroviisut voittaneen Lordin rumpujen takana ja hän todella ymmärtää mitä on rohkeus olla erilainen. "Joo, mä suorastaan häikäistyin teidän meiningistä. Okei, jos siellä täällä jotain pientä räpellystä oli, niin who cares! Kaikin puolin hyvällä asenteella. Veditte täysii!”, hän hehkutti esiintymisen jälkeen ja jatkoi: “...solistilla hyvin mielenkiintoinen laulurytmiikka, mutta sillä ei ole mitään merkitystä tolla asenteella, vaikka olis lausunut runoja väärin päin. Noin siellä lavalla pitää käyttäytyä, jatkakaa samaan malliin!”

Kun te tulitte lavalle niin mä odotin jotain täysin muuta.

Kaikille tuomareille ruususadetta ja puhallettavia faneja sisältänyt spektaakkeli ei avautunut ihan yhtä nopeasti. “Kun te tulitte lavalle niin mä odotin jotain täysin muuta. Mä olin todella hämmentynyt, kun tää lähti käyntiin. Lähdetään nyt siitä liikkeelle, että bändi näyttää sairaan hyvältä”, kommentoi toinen tuomari.

Crasmanicsin lavaenergia oli mieletöntä

Osakilpailun hämmentynyt tuomaristo ehti jo pohtia, että “illan hätkähdyttävimmän bändin" kannattaisi mahdollisesti tehdä omaa musiikkia, mutta lopulta lähetti Crasmanicsin ristiriitaisin kommentein kotimatkalle ilman jatkopaikkaa.

Yllättäen Company Rock 2016 -kilpailun villiksi kortiksi!

Herätä tunteita, erotu rohkeasti ja sinut muistetaan! Näihin sanoihin voisi kiteyttää Crasmanin tuhkimotarinan bändikilpailujen maailmassa. Sillä suureksi iloksemme Crasmanics valittiin kaikkien osakilpailujen jälkeen Company Rock 2016 -kilpailun villiksi kortiksi. Tällä erikoissäännöllä semifinaaliin nostetaan jatkopaikkansa ansainneita bändejä.

Voiko olla kauniimpaa tapaa nousta semifinaaleihin kuin tehdä paluu kilpailun villinä korttina? Tämän johdosta villiinnyimme Crasmanilla ihan lopullisesti ja Crasmanics virittelee jo hyvää vauhtia instrumenttejaan uusien biisien tahtiin. Seuraava lavaspektaakkeli nähdään ja kuullaan 23.9. Apollo Live Clubilla, kun Crasmanics kohtaa semifinaaleissa parisenkymmentä sinne tiensä raivannutta bändiä. Stay tuned!

If you want creative workers, give them enough time to play. - John Cleese

Ruusuja

Kuvat: Taneli Häme / Noora Iso-Kuusela

Video: Pirkka Maksimainen

Osaksi Suomen mukavinta työyhteisöä? Katso Crasmanin avoimet työpaikat!

Noora Iso-Kuusela avatar