Miksi kuvatiedostojen nimeämisellä on merkitystä? Lue parhaat vinkkimme tuotekuvien nimeämiseen verkkokaupan ylläpidon, hakukonenäkyvyyden ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Tuotenumeron sijoittaminen kuvatiedoston nimeen on paras tapa varmistaa, että kuva on liitettävissä oikeaan tuotteeseen joko käsipelillä tai automaattisesti.

Tuotenumero ei kuitenkaan kuvaile tuotetta millään tavalla, joten kuvatiedoston nimeen kannattaa laittaa mukaan myös tuotteen selkokielinen nimi asiakkaiden käyttökokemuksen ja verkkokaupan hakukonelöydettävyyden parantamiseksi. Kuinka usein olet itse tallentanut verkkosivulta kuvan koneellesi ja huomannut, että kuvatiedoston nimi on käsittämätön numerosarja?

Jos verkkokaupasta on useita kieliversioita, on usein järkevintä nimetä tuotetiedostot käyttäen englanninkielisiä termejä. Useimmiten verkkokaupassa kuvalle voidaan asettaa englanninkielisen tiedostonimen lisäksi ns. alt-teksti, jossa toistetaan tuotteen nimi markkina-alueelle lokalisoidulla kielellä.

Hyviä nimeämiskäytäntöjä

  • Tuotenimi + tuotenumero
    Arabia_muumimuki_sininen_03l_123456.png
  • Tuotenimi + tavarantoimittajan tuotenumero + tuotenumero
    Arabia_muumimuki_sininen_03l_556677_123456.png
  • Pelkkä tuotenimi, suositeltavissa vain vähäiselle määrälle tuotteita
    Arabia_muumimuki_sininen_03l.png

Jos tuotteesta on useampia kuvia, ne kannattaa lisätä tiedostonimeen varsinaisen tuotenumeron jälkeen juoksevalla numeroinnilla: abc123.png, abc123-1.png, abc123-2.png, jne.

Huomioi myös kieli: kansainvälisillä markkinoilla toimivassa verkkokaupassa kannattaa käyttää englanninkielisiä tuotenimiä. Jos verkkokauppa palvelee vain Suomen markkinaa, on suomen kieli tällöin parempi valinta asiakaskokemuksen ja hakukonenäkyvyyden kannalta.

Lue lisää tuotetietojen ja sisältöjen hallinnasta

Olli Maksimainen avatar