Miten PIM, PDM ja PLM eroavat toisistaan? Entä miksi rikkaan tuotetiedon hallintaan tarkoitetun PIM-järjestelmän myynnilliset edut ovat ylivertaiset?

Tuotetieto on arvokasta, mutta työlästä pääomaa. Sitä pitää luoda, muokata, jakaa, rikastaa, varastoida ja hallinnoida. Koko repertuaaria ei voi hoitaa yhdellä järjestelmällä ja ilman oikein suunniteltua tuotetiedon hallintaa Excel-rumba on loputon.

PLM, PDM ja PIM ovat kaikki tuotetiedon hallintaan tarkoitettuja järjestelmiä, joilla on oma tärkeä osansa yrityksen prosesseissa. Mitä lyhenteet tarkoittavat, ja miksi juuri PIM parantaa asiakaskokemusta ja nostaa myyntilukuja?

 

Tuotteen elinkaaren hallinta:
PLM, Product Lifecycle Management

PLM huolehtii nimensä mukaisesti tuotteen koko elinkaareen liittyvien sisäisten prosessien, kuten määrittely, suunnittelu, tuotanto, huolto ja käytöstä poisto, tietojen hallinnasta.

 

Tuotetiedon hallinta:
PDM, Product Data Management

PDM on osa tuotteen elinkaaren hallintaa. Se hallinnoi tuotteen teknisiä tietoja, versioita ja muita tuotteen valmistukseen ja kehitykseen liittyviä aineistoja, kuten CAD-kuvat, komponenttilistat ja alihankkijoiden tiedot.

Product Data Management -järjestelmä on tärkeä osa tuotesuunnittelua, mutta sen sisältämä kattavakaan tieto ei vastaa myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin.

 

Rikkaan tuotetiedon hallinta:
PIM, Product Information Management

PIM on järjestelmä, joka kokoaa yhteen kaiken yrityksen ulkopuolelle välitettävän tuotetiedon: hinnat, taustajärjestelmien tekniset tuotetiedot, tuotekuvat, jälleenmyyjien tarvitsemat tiedot, ohjeet, tuotekuvaukset, myymälätulosteet ja kieliversiot. 

PIM-ratkaisun avulla kaikki kaupallinen tuotetieto on käyttäjästä, kielestä ja kanavasta riippumatta ajantasaista ja yhdenmukaista. 

Laadukas ja rikas tuotetieto parantaa tuotteiden hakukonenäkyvyyttä, kehittää markkinointia ja edistää myyntiä.

Lue myös Näin valmistaudut PIMin käyttöönottoon.

 

Kolahtiko aihe? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

 

Anu Hakkarainen avatar