Käyttäjäprofiili

Jokaisella palvelun käyttäjällä on käyttäjäprofiili, josta omia tietoja pääsee tarkastelemaan ja tekemään niihin tarvittaessa muutoksia.

1. Siirry omaan profiilin. Osoita näkymän ylälaidassa sijaitsevaa, kirjautuneen käyttäjän etunimellä merkittyä käyttäjävalikkoa ja valitse ”Profiilini”.

2. Syötä kenttiin uudet päivittyneet tiedot ja osoita valintaa Save.

Salasanan vaihtaminen

Salasanan vaihto on hyvä tehdä riittävän usein, vähintään kahdesti vuodessa. Salasanan tulee olla vähintään 7 merkkiä pitkä ja siihen on sisällytettävä iso kirjain, pieni kirjain, numero ja erikoismerkki.

Jos olet uusi käyttäjä, vaihdathan salasanasi heti tunnukset saatuasi omaan uuteen, itsekeksimääsi salasanaan.

Pidäthän salasanasi sellaisessa paikassa, että se ei joudu sivullisten haltuun.

Salasanaa keksiessä on hyvä käyttää sellaista sanaa, jota muut eivät voi arvata. Hyvä tapa on myös muuttaa jokin kirjain tai osa sanasta isoiksi kirjaimeksi ja lisätä sanan alkuun tai loppuun kirjaimia.

1. Vaihtaaksesi salasanan, osoita oikean yläreunan käyttäjävalikkoa. Valikko on merkitty kirjautuneen käyttäjän etunimellä. Valitse valikosta ”Profiilini”.

2. Syötä uusi salasana kenttään Password ja varmenna vielä uusi salasana syöttämällä vielä sama salasana kenttään Password confirmation.

3. Tallenna salasanan muutos osoittamalla valintaa Save.

Stagesta tai Studiosta uloskirjautuminen

Julkaisujärjestelmästä ja aineistopankista on hyvä kirjautua ulos, kun palvelua ei enää käytä. Tämä pätee varsinkin tilanteissa, jossa palveluun kirjaudutaan vieraalta koneelta.

Palvelusta voi kirjautua ulos mistä tahansa näkymästä.

1. Kirjaudu ulos osoittamalla oikean yläreunan käyttäjävalikkoa. Valikko on merkitty kirjautuneen käyttäjän etunimellä. Valitse valikosta ”Kirjaudu ulos”.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA)

Crasman Stagen ja Studion kirjautuminen voidaan varmentaa minkä tahansa TOTP-algoritmia tukevan sovelluksen (Esim. Google Authenticator) avulla.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen parantaa kirjautumisen turvallisuutta vaatimalla kirjautumisen yhteydessä jatkuvasti vaihtuvan koodin, joka on vain sinun hallussasi.

Esimerkissä on käytetty Google Authenticator -mobiilisovellusta kaksivaiheiseen tunnistautumiseen, mutta voit käyttää muitakin vastaavia sovelmia.

Google Authenticator mobiilisovellus

Google Authenticator mobiilisovellus on saatavilla sekä IOS että Android käyttöjärjestelmille.

Kaksivaiheisen kirjautumisen käyttäminen

Jos käyttäjätiliisi on kytketty Google Authenticator -varmistus, niin kirjautumisen yhteydessä vaaditaan käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi myös juokseva varmistuskoodi Google Authenticator -sovelluksesta.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto

Omassa profiilissasi valitse "Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen", ja seuraa avautuvan sivun ohjeita.

Liitä tili Google Autenthicatoriin (tai muuhun vastaavaan) skannaamalla ruudulla näkyvä QR -koodi.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen poistaminen käytöstä

Toiminnon saa kytkettyä pois käyttäjätililtä oman profiiilin alta.