Käyttäjätunnusten hallinta

Sivuston päivittäjien ja aineistopankin käyttäjien tunnuksia hallitaan erillisestä hallintanäkymästä. Yleensä vain käyttäjät, joilla on ylläpitäjätasoiset oikeudet voivat luoda, muokata ja poistaa käyttäjiä. Jos käyttäjä on unohtanut salasanansa, ylläpitäjä voi vaihtaa käyttäjän salasanan tai lähettää linkin käyttäjän sähköpostiin. Linkin kautta käyttäjä voi asettaa itselleen uuden salasanan.

1. Siirtyäksesi käyttäjien hallitaan klikkaa sivun yläreunan lukolla merkittyä kuvaketta.

Käyttäjän luominen

1. Luodaksesi uuden käyttäjän klikkaa näkymän oikeasta laidasta Luo käyttäjä.

Vasemman reunan valikon Kaikki käyttäjät tai jokin ryhmä on oltava valittuna, jotta Luo käyttäjä valinta tulee näkyviin. Voit myös luoda käyttäjä klikkaamalla vasemman valikon Käyttäjä-otsikon vieressä olevaa lisäyspainiketta (+).

2. Syötä käyttäjän tunnus (sähköpostiosoite), nimitiedot ja sähköposti kenttiin.

3. Valitse ryhmä, jonka jäseneksi uusi käyttäjä lisätään.

Käyttäjä voi kuulua useampaankin ryhmään, jos on tarvetta.

4. Valitse uuden käyttäjän käyttöliittymän kieli, aikavyöhyke ja käyttäjän sijainti.

Voit määrittää käyttäjälle salasanan syöttämällä sen Salasana-kenttään tai lähettää tunnuksen aktivointiviestin käyttäjän sähköpostiin. Aktivointiviestin vastaanottaja voi asettaa käyttäjätunnukselleen salasanan viestin mukana tulevan linkin kautta. Salasanan asettamisen jälkeen käyttäjä pääsee kirjautumaan järjestelmään.

5. Luodaksesi uuden käyttäjän klikkaa Luo käyttäjä.

Sisältöoikeudet

Sisältöoikeuksilla hallitaan sivuston sekä aineistopankin käyttäjien ja ryhmien oikeuksia. Oikeuksia voidaan määrittää käyttäjä- tai ryhmäkohtaisesti haluttuun resurssiin. Useimmin oikeuksia halutaan hallinnoida sivujen, tietokantojen ja kansioiden osalta.

Oikeustasot on jaoteltu viiteen eri tasoon;

Ei pääsyä = Resurssiin pääsy on estetty ryhmältä tai käyttäjältä
Selaus = Ryhmällä tai käyttäjällä on tiedostojen luku- ja selausoikeus resurssiin
Muokkaus = Ryhmällä tai käyttäjällä on tiedostojen luku-, muokkaus-, lataamis-, lisäämis- ja poistamisoikeus resurssiin
Ylläpito = Ryhmällä tai käyttäjällä on laajimmat mahdolliset oikeudet resurssiin
Mukautettu = Ryhmällä tai käyttäjällä on erikseen määritetetyt, mukautetut oikeudet resurssiin

Sisältöoikeuden lisääminen, siirtäminen ja poistaminen

1. Lisätäksesi oikeuden haluttuun resurssiin, vie osoitin oikeustason kohdalle, klikkaa plus-kuvaketta ja kirjoita ryhmän tai käyttäjän nimi.

2. Siirtääksesi ryhmän tai käyttäjän toiseen oikeustasoon, tartu ryhmä/käyttäjä -kuvakkeeseen ja raahaa se haluttuun kohtaan.

3. Poistaaksesi oikeuden käyttäjältä tai ryhmältä resurssiin, klikkaa ryhmä/käyttäjä -kuvakkeen oikean reunan rastia.

Käyttäjän tietojen muokkaaminen

1. Muokataksesi olemassaolevaa käyttäjää klikkaa näkymän oikean reunan rattaalla merkittyä kuvaketta.

2. Valitse Käyttäjän tiedot.

3. Voit muokata käyttäjän tietoja syöttämällä uudet tiedot kenttiin ja valitsemalla Päivitä käyttäjän tiedot.

Yhteystiedot -kohdasta voit määrittää tarkempia tietoja käyttäjälle.

4. Asettaaksesi uuden salasanan käyttäjälle syötä se Uusi salasana ja Salasanan varmistus -kenttiin.

Voit myös halutessasi antaa käyttäjän itse vaihtaa salasanansa valitsemalla Lähetä salasanan nollaus sähköposti käyttäjälle -valikosta "Kyllä".

5. Päivitä käyttäjän tiedot.