Sivujen luominen, järjestely ja julkaiseminen

Uusia sivuja voidaan luoda vapaasti sivuille ja niitä voidaan myös helposti järjestellä sivustolistassa.

1. Luodaksesi uuden sivun osoita Sivusto-otsikon oikeassa yläreunassa olevaa lisäyspainiketta (”+”).

2. Anna sivulle haluamasi nimi syöttämällä se nimikenttään.

3. Siirrä sivu haluamaasi paikkaan tarttumalla sivuun hiirellä ja raahaamalla se listassa haluamaasi paikkaan. Voit myös siirtää sivun raahaamalla sen toisen sivun alle niin, että kohdesivun viereen ilmestyy nuoli.

Sivu voi olla julkaistu tai julkaisematon. Julkaisemattomalla sivulla ei ole varsinaista url-osoitetta. Vasta kun sivun julkaisee, muodostuu sivulle määritelty url-osoite.

4. Julkaistaksesi sivun, klikkaa "Julkaise" -painiketta, jolloin sivu muuttuu julkiseksi. Voit valita julkaisun yhteydessä myös kieliversioittain julkaistavan sivun.

Jos painike ei ole valittavissa, on sivu jo julkaistu.

5. Katsellaksesi sivua ennen julkaisua, klikkaa työkalupalkin "Näytä" -painiketta.

6. Muuttaaksesi sivun julkaisemattomaksi, klikkaa työkalupalkin "Poista" painiketta.

7. Valitse ponnahdusikkunasta "Muuta koko sivu julkaisemattomaksi".stage-poista-sivu.png

8. Tallenna muutokset.

Sivun asetukset

Sivun asetuksistä voi määritellä miten sivu näkyy ulospäin.

1. Sivun Stage-nimi: Nimi jolla sivu näkyy sivostohierarkiassa ja navigaatiossa.

2. URL-osoite: Automaattinen kenttä luo sivulle osoitteen. Sivun URL riippuu sivun sijainnista hierarkiassa ja sivustokohtaisista asetuksista.

3. Sivupohja: Sivupohja joka sisältää sivun esimääritellyt sisältöalueet.

4. Sivun on navigaatiossa: Sivu voi olla näkyvissä yhdessä tai useammassa navigaatiossa. Navigaatioiden määrä, sijainti ja toiminta on määritelty sivustokohtaisesti.

5. Sivun parametrit: Tietokantapohjaisille sivuille voi määritellä toiminnallisuuksia parametrien avulla.

6. Ohjaa sivulta edelleen (valinnainen): Lukija ohjataan osoitteesta edelleen uuteen osoitteeseen. Kohde voi olla Stagen sivu, Studion tiedosto tai vapaavalintainen internet-osoite.

Sivun metatiedot

Metatiedot ovat tietoja, jotka eivät näy suoraan verkkosivulla, mutta esimerkiksi selaimet ja hakukoneet käyttävät niitä. Osa metatiedoista näkyykin käyttäjälle juuri selaimen tai hakukoneiden kautta.

1. Yleiset meta-kentät

Sivun otsikko (valinnainen): Korvaa sivun Stage-nimen sivun titlessä ja navigaatiossa.

Sivun kuvaus: "meta name=description". Sivun kuvaus periaatteessa lyhennelmä sivun sisällöstä. Kuvaus ei näy perusselaimella sivullasi olevalle käyttäjälle, mutta Google saattaa näyttää sen hakutuloksen tiivistelmässä.

Sivun avainsanat: "meta name=keywords". Hakukoneelle tarjottava lista sivun avainsanoista.

2. Sivustokohtaiset meta-kentät

3. Google sitemap ja sivun indeksointi

Sivu näkyy Google-sitemapissa: Sivun näkyminen automaattisessa Google sitemap -listauksessa jos sellainen on sivustolla käytössä.

Sivun indeksointi kielletty hakukoneilta: Kieltää robots.txt -tiedostossa hakukoneilta sivun indeksoinnin.