Verkkokaupat

Verkkokaupalla on potentiaali moninkertaistaa liiketoimintasi arvo. Menestyvä verkkokauppa toimii kaikilla laitteilla vuorokauden ympäri ja palvelee asiakkaita markkina-alueesta riippumatta. Kivijalkaliikkeeseen verrattuna verkkokaupan avaaminen uusille markkina-alueille on nopeaa ja kustannustehokasta. Myöskään verkkokaupasta saatavilla olevaa tuotevalikoimaa eivät rajoita kivijalkaliikkeen pinta-ala ja hyllymetrit.

Verkkokauppa tukee koko myymäläketjun brändiä ja luo uutta myyntiä. Verkkokaupan myymäläkohtaiset saatavuustiedot ohjaavat kuluttajan suoraan oikeaan myymälään. Verkkokaupan ja myymälöiden yhteistoimintaa tehostaa Click&Collect-toiminto, jossa asiakas valitsee tuotteet verkkokaupasta ja käy noutamassa ne valitsemastaan myymälästä.

Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen vaatii suunnitelmallisuutta, mutta osa selvitettävistä ja ratkaistavista asioista on samoja kuin perinteisenkin kaupan perustamisessa.

1. Päätä mitä myyt verkossa

Valitse tuoteryhmät ja tuotteet joita myyt verkkokaupassa. Tiedot myytävistä tuotteista kuvineen ja hintoineen syötetään verkkokaupan tuotehallintaan. Jos yrityksellä on käytössään tuotetietojärjestelmä verkkokauppa kytketään siihen rakentamalla järjestelmäintegraatio.

2. Tuotteiden saatavuus

Järjestä varastonhallinta siten, että verkkokaupassa myytävät tuotteet ovat saatavilla ja toimitettavissa asiakkaalle suoraan varastolta. Verkkokauppa-alusta sisältää varastonhallinnnan joka voidaan myös integroida olemassa olevaan varastonhallintajärjestelmään.

3. Maksu- ja toimitustavat

Maksu- ja toimitustapoja suunniteltaessa huomioidaan verkkokaupan markkina-alue, kohderyhmä ja kustannukset. Maksutapojen järjestämisessä kannattaa hyödyntää niihin erikoistuneita kumppaneita, kuten Adyen, Klarna, Maksuturva tai Paytrail. Vastaavasti toimituspalveluita tarjoavat mm. Posti ja Matkahuolto.

4. Rakenna verkkokauppa

Valitse hyvät kumppanit verkkokauppahankkeeseesi. Kokenut ja kokonaisvastuullinen kumppani osaa auttaa verkkokauppa-alustan ja kumppaneiden valinnassa sekä konsultoida verkkokaupan prosessien sovittamisesta omaan liiketoimintaasi.

5. Markkinoi, analysoi ja kehitä

Houkuttele asiakkaita verkkokauppaan joko perinteisen mainonnan keinoin tai kohdistetulla sosiaalisen median tai hakukonemarkkinoinnilla. Seuraa verkkokaupan analytiikkaa ja kohdista markkinointi niihin välineisiin, jotka tuottavat parhaan tuloksen. Analytiikka auttaa myös verkkokaupan käyttäjäkokemuksen parantamisessa ja konversio-optimoinnissa, jossa kehitetään asiakkaiden ostosaikeiden muuttamista ostotapahtumiksi.

Mikä verkkokauppa-alusta on minulle oikea?

Verkkokauppa-alustan valinnalla on merkitystä, koska sen kanssa toimitaan pitkään ja alustan vaihtamiseen liittyy aina kustannuksia. Verkkokauppa-alustan valinnassa tulee kiinnittää huomiota verkkokaupan arvioituihin kävijämääriin, kieliversioihin, integraatioihin sekä asiointikokemuksen räätälöintiin. Jatkuvat ylläpitopalvelut nousevat keskeiseen rooliin verkkokaupan julkaisun jälkeen. Mikään verkkokauppa ei pysy ominaisuuksiltaan ajantasalla ja turvallisena vuodesta toiseen ilman, että alustan kehityksestä ja tietoturvapäivityksistä pidetään huolta.

Maailman käytetyin verkkokauppa-alusta Magento sisältää paljon valmistoiminnallisuutta ja soveltuu parhaiten kauppoihin, joissa valmistoiminnallisuuksiin tehdään vain vähän tai ei ollenkaan räätälöintejä. Crasman suunnittelee ja tuottaa Magento-kauppojen lisäksi verkkokauppoja myös Crasman Stage -alustalle, joka mahdollistaa asiointikokemuksen täydellisen räätälöinnin ja monipuoliset integroinnit eri järjestelmiin.

Verkkokauppa­referenssejä

Ratkaisuun liittyvät asiakkaat