Sivuston hallinta

Sivuston hallinnalla tarkoitetaan kaikkien verkkosivuilla olevien sivujen ylläpitoa. Sivut on jaoteltu samaan tapaan kuin julkisella sivulla, joten niiden ylläpito on helppoa hallintanäkymässä. Sivut löytyvät näkymän vasemman laidan sivupuun otsikon ”Sivusto” alta.

1. Siirtyäksesi muokkamaan sivua, osoita sitä Sivusto-otsikon alta. Näkymän ylälaidasta löydät sivun ylläpitoon liittyvät työkalut, kuten esimerkiksi Asetukset ja Metatiedot.

2. Muokataksesi esimerkiksi sivun näkyvyyttä, näyttönimeä tai url-nimeä, osoita työkalupalkin valintaa ”Asetukset”.

Sivujen luominen, järjestely ja julkaiseminen

Uusia sivuja voidaan luoda vapaasti sivuille ja niitä voidaan myös helposti järjestellä sivustolistassa.

1. Luodaksesi uuden sivun osoita Sivusto-otsikon oikeassa yläreunassa olevaa lisäyspainiketta (”+”).

2. Anna sivulle haluamasi nimi syöttämällä se nimikenttään.

3. Siirrä sivu haluamaasi paikkaan tarttumalla sivuun hiirellä ja raahaamalla se listassa haluamaasi paikkaan. Voit myös siirtää sivun raahaamalla sen toisen sivun alle niin, että kohdesivun viereen ilmestyy nuoli.

Sivu voi olla julkaistu tai julkaisematon. Julkaisemattomalla sivulla ei ole varsinaista url-osoitetta. Vasta kun sivun julkaisee, muodostuu sivulle määritelty url-osoite.

4. Julkaistaksesi sivun, klikkaa "Julkaise" -painiketta, jolloin sivu muuttuu julkiseksi. Voit valita julkaisun yhteydessä myös kieliversioittain julkaistavan sivun.

Jos painike ei ole valittavissa, on sivu jo julkaistu.

5. Katsellaksesi sivua ennen julkaisua, klikkaa työkalupalkin "Näytä" -painiketta.

6. Muuttaaksesi sivun julkaisemattomaksi, klikkaa työkalupalkin "Poista" painiketta.

7. Valitse ponnahdusikkunasta "Muuta koko sivu julkaisemattomaksi".stage-poista-sivu.png

8. Tallenna muutokset.

Sisältöelementtien lisääminen ja järjestely

Sivulla olevalla sisällölle on määritetty tietty sijainti, jossa se näkyy sivulla. Näitä sijainteja kutsutaan palstoiksi ja palstan sisällä oleva sisältö on jaoteltu eri elementeiksi. Palsta voi sisältää useita elementtejä ja ne voivat olla tyypiltään erilaisia, kuten esimerkiksi teksti- tai videoelementtejä.

1. Lisätäksesi uuden elementin haluamaasi palstaan, osoita sinistä palstaikonia sivun muokkausnäkymässä.

2. Valitse Lisää uusi –valikosta elementti, jonka haluat luoda sivulle.

Samassa palstassa olevien elementtien järjestystä voi helposti muuttaa.

1. Osoita sivulla sen palstan palstaikonia, jonka elementtien järjestystä haluat muuttaa.

2. Vaihtaaksesi elementtien järjestystä, tartu järjestysikoniin ja raahaa elementti haluamaasi kohtaan elementtilistassa.

3. Tallenna muutokset.