Tekstin tuominen Word-tiedostosta

Kun tekstiä kopioi leikepöydälle Microsoftin Office -ohjelmasta niin se sisältää Microsoftin omaa XML muotoilua. Kun tämän tekstin liittää web-editoriin niin liitetty muotoilu sivuuttaa sivuston omat tyyliohjeet.

Turvallisin tapa tuoda Office-ohjelmien tekstejä on tuoda teksti muotoilemattomana ja tehdä muotoilut vasta editorissa.

Sama teksti Wordin muotoiluna ja tavallisena HTML -merkkauksena:

Kuvassa näkyvät MS XML muotoilut ohittavat sivuston omat tyyliohjeet, ja tekstin ulkoasu ei noudata sivujen yleistä linjaa.

Suositeltava tapa Office-dokumentin tekstin tuomiseksi sisällöksi:

• Kirjoita teksti suoraan editoriin.
  • Liitä teksti "Liitä tekstinä/Paste as text" -toiminnolla.
  • Liitä teksti ensin Muistioon (Notepad) ja kopioi teksti sieltä editoriin.

Liitä tekstinä/Paste as text:

Valitse editorissa "Liitä tekstinä/Paste as text", jolloin tekstistä poistetaan kaikki muotoilut.

Kuvassa sama teksti tuotuna muotoilujen kanssa ja ilman muotoiluja.