Kansion oikeudet

Kansion oikeuksilla tarkoitetaan kansion ja sen sisällä olevien tiedostojen näkyvyyttä eri käyttäjien tai käyttäjäryhmien osalta. Kansio voidaan myös asettaa näkymään kaikille käyttäjille, määrittää yksityiseksi tai jakaa linkin kautta ZIP-pakettina.

Ryhmälle tai käyttäjälle voidaan asettaa selaus, muokkaus tai ylläpito oikeudet kansioon. Lisäksi käyttäjältä tai ryhmältä voidaan rajoittaa tiettyjen toimintojen käyttäminen tai kieltää kokonaan kansion ja sen sisällön näkyminen.

Kansio-oikeuksilla ei voi asettaa enemmän oikeuksia käyttäjälle tai ryhmälle kuin käyttäjän roolille on määritetty.

Kansion näkyvyyden hallinta

1. Asettaaksesi kansion näkyvyyden, klikkaa Jaa-valintaa kansion ollessa valittuna.

2. Klikkaa Jakaminen ja näkyvyys.

Kansion näkyvyys on jaettu neljään eri valintaan:

Normaali = Kansio näkyy ryhmille tai käyttäjille, joilla on oikeus ylätason kansioon tai joille on erikseen asetetut oikeudet kansioon
Yksityinen = Kansio näkyy ryhmille tai käyttäjille, joille erikseen asetutut oikeudet kansioon
Kaikki organisaation käyttäjät = Kansio näkyy kaikille organisaation käyttäjille
Julkinen ZIP lataus = Kansio on julkisesti ladattavissa linkin kautta

3. Klikkaamalla Tallenna, asetetaan valittu näkyvyystaso.

Kansion oikeustasot

1. Muokataksesi kansion käyttäjä- tai ryhmäkohtaisia oikeuksia, klikkaa Jaa-valintaa kansion ollessa valittuna.

2. Klikkaa ryhmää, jonka oikeuksia haluat muokata.

3. Asettaaksesi yksittäiselle käyttäjälle oikeudet, klikkaa Käyttäjät-otsakkeen plus-kuvaketta, hae käyttäjä ja valitse se listalta.

4. Aseta oikeustasovalitsin haluttuun kohtaan.

Oikeustasovalitsin on jaoteltu viiteen eri oletusoikeustasoon:

Ei pääsyä = Kansioon pääsy on estetty ryhmältä tai käyttäjältä
Peri = Kansiolle periytyy ylemmälle tasolle määritellyt kansion oikeudet
Selaus = Ryhmällä tai käyttäjällä on tiedostojen luku- ja selausoikeus kansioon
Muokkaus = Ryhmällä tai käyttäjällä on tiedostojen luku-, muokkaus-, lataamis-, lisäämis- ja poistamisoikeus kansioon
Ylläpito = Ryhmällä tai käyttäjällä on laajimmat mahdolliset oikeudet kansioon

Jos haluat määritellä oikeusasetukset tarkemmin, voit muokata Edistyneet oikeusmääritykset -valikoista ryhmän oikeudet mieleiseksesi.

5. Klikkaamalla Tallenna, asetetaan valittu oikeustaso käyttäjälle tai ryhmälle.