Sivun metatiedot

Metatiedot ovat tietoja, jotka eivät näy suoraan verkkosivulla, mutta esimerkiksi selaimet ja hakukoneet käyttävät niitä. Osa metatiedoista näkyykin käyttäjälle juuri selaimen tai hakukoneiden kautta.

1. Yleiset meta-kentät

Sivun otsikko (valinnainen): Korvaa sivun Stage-nimen sivun titlessä ja navigaatiossa.

Sivun kuvaus: "meta name=description". Sivun kuvaus periaatteessa lyhennelmä sivun sisällöstä. Kuvaus ei näy perusselaimella sivullasi olevalle käyttäjälle, mutta Google saattaa näyttää sen hakutuloksen tiivistelmässä.

Sivun avainsanat: "meta name=keywords". Hakukoneelle tarjottava lista sivun avainsanoista.

2. Sivustokohtaiset meta-kentät

3. Google sitemap ja sivun indeksointi

Sivu näkyy Google-sitemapissa: Sivun näkyminen automaattisessa Google sitemap -listauksessa jos sellainen on sivustolla käytössä.

Sivun indeksointi kielletty hakukoneilta: Kieltää robots.txt -tiedostossa hakukoneilta sivun indeksoinnin.