Kokoelman jakaminen

1. Jakaaksesi kokoelman valitse ensin kokoelma vasemmalta ja osoita näkymän yläreunan Jaa -valintaa.

2. Aseta kokoelman ryhmäkohtaiset oikeudet osoittamalla ensin ryhmää vasemmalla ja raahaamalla oikeustasovalitsin haluttuun kohtaan.

Oikeustasovalitsin on jaoteltu viiteen eri oletusoikeustasoon:

Ei pääsyä = Kokoelmaan pääsy on estetty Kaikki -ryhmältä
Peri = Kokoelmalle periytyy organisaatiolle määritellyt yleiset kokoelmien oikeudet
Selaus = Kaikki -ryhmällä on tiedostojen luku- ja selausoikeus
Muokkaus = Kaikki -ryhmällä on tiedostojen luku-, muokkaus-, lataamis-, lisäämis- ja poistamisoikeus
YlläpitoKaikki -ryhmällä on laajimmat mahdolliset oikeudet

Jos haluat määritellä oikeusasetukset tarkemmin, voit muokata Edistyneet oikeusmääritykset -valikoista ryhmän oikeudet mieleiseksesi.

3. Jakaaksesi kokoelman sähköpostilla osoita Jaa sähköpostilla -valintaa.

Voit syöttää viesti ja otsikko -kenttiin haluamasi tekstit. Syötä E-mail / käyttäjänimi -kenttään vastaanottajan sähköpostiosoite. Jos vastaanottajalla on tunnus aineistopankissa, voit syöttää kenttään käyttäjänimen.

Voit jakaa kokoelman vastaanottajille myös sähköpostitse niin, että tiedostot ovat ladattavissa ilman sisäänkirjautumista. Jakaminen ja näkyvyys kohdassa voit määrittää kaikkien organisaation käyttäjien oikeudet kansioon valinnoilla Normaali, Yksityinen, Kaikki organisaation käyttäjät.

4. Jakaaksesi kokoelman tiedostot sähköpostiin, siirry kohtaan Lisäasetukset > Jakaminen ja näkyvyys ja klikkaa Julkinen ZIP lataus -valintaa. Voit myös halutessasi sallia kansion näkyvyyden oman organisaation käyttäjien osalta.

5. Lähettääksesi latauslinkin vastaanottajille siirry kohtaan Jaa sähköpostilla ja syötä kenttään vastaanottajan E-mail / käyttäjänimi.

6. Jakaaksesi kokoelman klikkaa Tallenna.