Crasmanin myyntijohtaja Anu Hakkarainen kertoo IteWikin haastattelussa, milloin kannattaa valita räätälöity verkkokauppa. Anun mukaan räätälöity verkkokauppa tarjoaa kaiken tarvittavan, mutta ei mitään turhaa. Toisin kuin usein kuvitellaan, räätälöity verkkokauppa ei automaattisesti ole valmisratkaisua kalliimpi. Usein tilanne on jopa päinvastainen. 

Anu painottaa verkkokaupan suunnittelussa koko liiketoiminnan ja erityisesti digitaalisen verkkoliiketoiminnan ja sen erilaisten palasten ymmärrystä. Verkkokauppaa ei yleensä lähdetä rakentamaan täysin tyhjästä, vaan useimmiten yritys tekee jo ennestään paljon kauppaa. Silloin on jo olemassa sisäisiä prosesseja ja järjestelmiä erilaisiin kaupankäynnin tarpeisiin. 

Tällaisessa tilanteessa valmis verkkokauppa-alusta sisältää yleensä paljon turhia ominaisuuksia. Räätälöity verkkokauppa taas voidaan rakentaa integraatioiden avulla osaksi jo olemassa olevaa ja toimivaa liiketoimintaympäristöä. Se suunnitellaan tarjoamaan paras mahdollinen kokemus paitsi asiakkaille, myös organisaatiolle itselleen. 

Lisäksi räätälöity verkkokauppa tarjoaa rajattomat mahdollisuudet luoda uutta, skaalata palvelua ja tuoda palveluun uusia toiminnallisuuksia myös jatkossa.  

Anu muistuttaa myös, että kun verkkokauppaa lähdetään rakentamaan tärkeintä on tietää, miksi uutta palvelua ollaan tekemässä. Uudistusten äärellä tavoitteiden asettamista, perusteellista pohjatyötä ja tarkkaa vaatimusten määrittelyä ei voi koskaan liikaa painottaa.

Käy lukemassa lisää Anun ajatuksia räätälöidyn verkkokaupan hyödyistä IteWikin artikkelista “Milloin valita räätälöity verkkokauppa?”. 

Tai jos verkkokaupan perustaminen on teillä ajankohtaista juuri nyt, ota rohkeasti yhteyttä suoraan Anuun - hän sparraa mielellään pohdinnoissa ja auttaa valitsemaan teille parhaiten toimivan ratkaisun. 

Anun tavoitat numerosta 044 988 5560

Crasman avatar