Crasman osallistui joulukuussa Shopify Flow -kumppanipäiville Lontoossa. Tarjolla oli vaikuttavia lukuja:

  • Shopifyn kautta tehtiin Black Friday ja Cyber Monday -viikonlopun aikana kauppaa 9,3 miljardin dollarin arvosta (+24% edellisvuoteen)
  • Shopify-kaupoista on ostanut 61 miljoonaa asiakasta
  • Ennätysmyynti 4,2 miljoonaa dollaria minuutissa.
  • Tänä vuonna Shopifyn tuotekehitykseen on käytetty yli 1,3 miljardia 
  • Alustaa kehitetään 4 500+ tekijän voimin
  • Gartner: Paras kyvykkyys digitaaliseen kaupankäyntiin (Q4/2022)

 

Shopify todella kestää kuormaa ja kehittyy ennätystahdilla. Tämä on tietysti hienoa kuultavaa niin meille toimittajille kuin Shopifyn valinneille asiakkaillekin.

Partneripäiväille osallistui toimittajia ympäri Euroopan ja seuraavat kolme teemaa toistuivat kaikissa keskusteluissa:

  • Kiihtyvä muuttoliike Adobesta, Salesforcesta ja Commercetoolsista Shopifyhyn.
  • Shopifyn valtteja ovat helppokäyttöisyys, skaalautuvuus ja hurja kehitys ekosysteemin voimin. 
  • Shopifyn B2B-verkkokaupassa on valtava kasvupotentiaali. 

Crasmaninkin asiakkaissa on Magentosta Shopifyhyn siirtyneitä ja uusia B2B-verkkokauppoja on valmisteilla useampi.

Verkkokaupan megatrendit EY:n tutkimuksessa

Kenties mielenkiintoisimman puheenvuoron piti Ernst & Young (EY), jolla on verkostossaan 52 000 konsulttia ja 1 500 suunnittelijaa. Heidän laajan tutkimuksensa mukaan yritykset aikovat panostaa verkkokaupankäyntiin 5 miljardilla vuoteen 2026 mennessä. Suurinta potentiaalia he näkivät säännellyssä bisneksessä, joissa vaatimustaso on korkea ja erityisosaaminen välttämätöntä. EY:n tutkimuksen mukaan kuluttajat siirtävät nyt ostoksiaan kampanjoihin edullisempien hintojen takia. Verkkokaupalta odotetaan siis luotettavuutta valtavissa kävijäpiikkeissä. Nuoret ovat valmiita maksamaan hiukan enemmän saadakseen juuri haluamansa tuotteet ja kuluttajien valmius laadun ostamiseen kaikkiaan on kasvanut.

Erittäin mielenkiintoista on, että EY:n kaltainen suurten asiakkuuksien konsulttitalo valitsee suuriin asiakashankkeisiinsa usein Shopifyn. Valintakriteereiksi EY nosti Shopifyn skaalautuvuuden, muokattavuuden, helppokäyttöisyyden (yritykselle ja asiakkaalle) ja vaivattoman integroitavuuden (connectors). EY kertoi asiakkaidensa odottavan toimittajiltaan välitöntä asiakastukea, hyvää asiakkuuden hallintaa ja erinomaista backend-osaamista. Palveluita ostetaan useilta kumppaneilta ja yhteistyön tulee olla saumatonta.

Tapahtumassa oli hienoa huomata, että Shopifyn kumppaniverkostolle on tarjolla laajasti tukea ja Shopifyn tulevaisuus näyttää kaikin puolin valoisalta.

Anu Hakkarainen avatar