Käyttöliittymällä tarkoitetaan verkkopalvelun näkyvien osien rakenteellista suunnittelua.
Kun käyttäjien tarpeet ja asiakkaan toiveet on kartoitettu, on olennaista sovittaa ne yhteen näkyväksi, toimivaksi ja konkreettiseksi käyttöliittymäksi.
Käyttöliittymäsuunnittelu on käytännössä palvelun näkyvien osien rakenteellista suunnittelua: missä järjestyksessä asiat esitetään ja minkä muotoisia ne ovat? Mitä toimia käyttäjältä toivotaan ja mihin hänen halutaan liikkuvan?
Käyttöliittymän suunnitteleminen koostuu usein seuraavanlaisista vaiheista:
Käyttäjälähtöisyys on tärkeä osa käyttöliittymän suunnittelua. Testaamalla käyttöliittymän alustavaa rakennetta ja/tai lopullista toteutusta todellisilla käyttäjillä saadaan kaikkein arvokkainta dataa toimivan ja interaktiivisen lopputuloksen kannalta.
Käyttöliittymäsuunnittelu laajenee helposti palvelumuotoiluun, jossa huomioidaan käyttäjälähtöisesti myös käyttöliittymän käyttöympäristön rajoitteet ja mahdollisuudet.
Esimerkiksi vanhuksille suunnitellun palvelun tulee olla riittävän selkeästi ja saavutettavasti toteutettu, etteivät ikänäön asettamat haasteet muodostu esteeksi palvelun käytölle. Palvelumuotoilun näkökulmasta käyttöliittymän pitäisi sopia luonteeltaan ja toimintalogiikaltaan muihin siihen liittyviin palveluihin.
Kiinnostuitko? Haluatko kuulla lisää käyttöliittymäsuunnittelusta ja Crasmanin suunnittelupalveluista?
Case
Lippuverkkokauppa mahdollistaa dynaamiset, erilaisia palveluja sisältävät lippupaketit sekä markkinoinnin automaation tehokkaan käytön.
Lue lisääBlogi
Intersportin onnistunut A/B-testi johti mitattavasti parempiin tuloksiin.
Lue lisääCase
Keskellä kovinta mobiilihuumaa on helppo unohtaa, etteivät desktop-käyttäjät ole kadonneet maailmasta mihinkään.
Lue lisääBlogi
Verkkopalvelun ostaminen ja hankinnan kilpailuttaminen ovat ratkaiseva osa onnistuneessa lopputuloksessa.
Lue lisää