Crasmanilla tulet varmasti kuulemaan puhuttavan ihmisen kokoisesta työpaikasta. Se tarkoittaa sitä, että tavoitteenamme on laittaa ihminen (ja ihmisyys) edelle kaikissa tekemissämme päätöksissä. Haluamme myös toimia suunnannäyttäjänä siinä, miten inhimillinen työkulttuuri yhdistetään onnistuneesti kasvavaan ja tulokselliseen liiketoimintaan.

Kysyimme ihmisiltämme, millaisissa asioissa inhimillinen työkulttuuri Crasmanilla todellisuudessa näkyy. Mitä “ihmisen kokoinen työpaikka” meille crasmaneille konkretian tasolla tarkoittaa?

On "ihan kiva" että tuetaan liikkumista, saadaan tukea lounaskuluihin, on remontoidut hienot toimistotilat, jääkaapista löytyy virvoitusjuomia ja kaikkea muuta, mutta millään tällä ei olisi väliä ilman sellaista kulttuuria, joka tukee ainakin omaa jaksamista isosti, eli meillä välitetään aidosti ihmisistä ja ollaan aidosti kiinnostuneita, osoitetaan arvostusta ja toimitaan oikeudenmukaisesti.

Työelämä < elämä

Elämän käänteet eivät katoa avainlätkän piipatessa. Ihminen on yksi ja sama kokonaisuus kotona ja konttorilla - vapaa-ajan asiat läikkyvät pakostikin työelämän puolelle, samoin kuin kotona joudutaan kuuntelemaan toisinaan jupinaa hehkutusta työasioista. Emme ummista tältä silmiämme, vaan pyrimme mieluummin luomaan kulttuurin, jossa elämän ilot ja surut ovat tervetulleita myös työarkeemme.

Työntekijät kohdataan Crasmanilla ihmisinä, yksilöinä. Lisäksi, kun arki heijastuu lähes poikkeuksetta meillä kaikilla paikoin työelämään, on Crasman työnantajana ymmärtäväinen ja joustava.

Crasmanilla ymmärretään ihmisyys ja sen tuomat haasteet. Oli kyseessä sitten terveydellinen, ammatillinen tai vapaa-aika, inhimillisyys muodostuu näiden osa-alojen tarkastelusta.

Yli-ihmiset < tavalliset tallaajat

Päivän paras riittää. Joskus se on timanttia ja joskus jotain muuta. Perfektionismiin tai yli-ihmisyyteen on turha tähdätä jo ihan siitäkin syystä, että sillä harvemmin edes saavutetaan hyviä tuloksia. 

Turha muutenkaan yrittää räpiköidä yksin, kun parhaat ideat ja innovaatiot syntyvät joka tapauksessa yhdessä. Työskentelemme moniammatillisissa tiimeissä, joiden yksilöt koostuvat erilaisista osaajista puutteineen ja vahvuuksineen. Luottamuksellinen ilmapiiri mitataan siinä, uskaltavatko ihmisemme tuoda ilmi myös epävarmuuksiaan ja epäonnistua.

Täällä saa apua, kun tulee haasteita eteen. Yhdessä tekemällä oppii paljon. Yrityksen hierarkia on matala ja kaikkien kanssa voi keskustella.

Työntekijän on mahdollista siirtyä uraportaissa ylös, alas tai sivulle.

Täällä uskaltaa epäonnistua. Mokissa kättä pystyyn, eikä syyttelyä ole.

Kiirettä ja tulipaloja ei tehdä turhaan. Vaan jos on paniikkitilanne, niin silloin on oikeasti hätä. Eli ei luoda turhaa painetta tekijöille.

Kissa pöydälle > kissa pöydän alle

Avoin keskustelu ja suora puhe ovat kulttuurimme ytimessä. Meille on tärkeää, että vaikeistakin asioista voidaan keskustella avoimesti, rehellisesti ja empaattisesti. Tämä ei jää pelkälle ideologian tasolle, vaan asioita nostetaan konkreettisesti esille ihan koko yhteisömme kanssa keskusteltavaksi. Joskus kissan pöydälle nostaa toimarimme Samuli, useimmiten kuitenkin joku muu.

Avoin ja empaattinen keskustelukulttuuri liittyy olennaisesti siihen, uskaltaako työyhteisössä olla aidosti oma itsensä. Lopulta kestävintä on sellainen työkulttuuri, jossa jokainen saa olla sellainen, kuin on.

Täällä ei tarvitse mielistellä. Saa sanoa mielipiteitä ja olla avoin. Mielipiteitäsi myös kuunnellaan ja arvostetaan. 
Avoin keskustelu yrityksen asioista tapahtuu sillä tasolla, että aihetta on helppo lähestyä, eikä yrityksessä pääse syntymään ketään poissulkevaa kuplaa.

Not my business < everything is my business

Ihmisen kokoinen työpaikka rakennetaan yhdessä. Inhimillinen työkulttuurimme ei toteudu pelkällä missioksi sanoittamisella tai brändityöpajoilla, vaan jokainen crasman on siitä omalta osaltaan vastuussa. Tekeekö kukin osansa, että uudella työkaverilla on tervetullut olo? Kysyykö tavallista hiljaisemmalta vaikuttavan työkaverin kuulumisia? Avaako suunsa epäkohtia nähdessään? Antaako kiitosta ja palautetta, kun sille on aihetta?

Tämä konkretisoituu parhaiten siinä, miltä ihmisistämme aidosti tuntuu olla töissä ja osana yhteisöämme:

Me pidetään huolta toisistamme ja siten myös koko yrityksestä. Kysellään kuulumisia, annetaan palautetta ja tukea.

Toimistolla on hyvä, kotoisa tunnelma, mahdollisimman lähellä sitä miten tekisin töitä, jos työllistäisin itse itseni.

Crasmanilla on todella lämmin ja avoin, vastaanottava kulttuuri. Pidän itseäni hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka tällainen tavallista ahdistuneempi introvertti löysi nopeasti paikkansa osaksi tätä mahtavaa tiimiä!

Etätyötä tekevänä toimistoilla on aina kiva käydä ja tervetullut olo.

Siinäpä se, pähkinänkuoressa. Kulttuuristamme riittäisi tarinoita useampaankin blogikirjoitukseen, mutta loput pääsee parhaiten kokemaan ja aistimaan paikan päällä😊 Siispä tervetuloa rakentamaan ihmisen kokoista työpaikkaa meidän muiden luovien nörttien kanssa!

Jos kiinnostuit Crasmanista työnantajana, jätä ihmeessä avoin hakemus tai varaa vaikka vartin keskusteluaika kanssani

Anni_rekry_2

Anni Laine

Recruitment & Employer Branding Specialist
anni.laine@crasman.fi
p. 050 496 5141

 

Crasman avatar