Natiivimainonta

Natiivimainonnalla tarkoitetaan mainoksia, jotka ovat yhtenäisiä mediaympäristönsä kanssa. Lisäksi natiivimainoksen sisältö liittyy media-alustan aihepiiriin.

Natiivimainonta toimii ikään kuin elokuvissa ja tv-sarjoissa käytetyt tuotesijoittelut. Esimerkiksi verkkopalveluita tarjoava yritys voi mainostaa blogisisältöään teknisen alan verkkojulkaisuissa.

Miksi tehdä natiivimainontaa?

Markkinointimahdollisuudet ovat lisääntyneet ja mainoksia tuntuu olevan nykyään kaikkialla. Ihmiset ovat kyllästyneet mainosten tulvaan ja yhä useampi etsii keinoja välttyä mainoksilta.

Selainlaajennuksena toimivat mainostenesto-ohjelmistot kasvattavat suosiotaan, sillä ne suodattavat pois ärsyttävät banneri-mainokset. Natiivimainonta sulautuu osaksi mediaympäristöä – se noudattaa ulkoasultaan muuta sisältöä, eikä näin häiritse käyttäjää. Natiivimainontaa on helppo kohdistaa ja mitata. Se on myös kustannustehokasta, sillä budjetti voidaan määrittää etukäteen ja mainoksista maksetaan vain klikkausten mukaan.

Laadukkaat ja käyttäjää kiinnostavat sisällöt

Perinteisestä bannerimainonnasta poiketen natiivimainos ei hyppää käyttäjän silmille. Sen sijaan käyttäjä tulee houkutella klikkaamaan mainosta ajankohtaisella ja teemaan sopivalla sisällöllä.

Natiivimainontaa tehtäessä valitaan tarkkaan käytettävät mediat ja suunnitellaan niihin sopivat mainospohjat. Mainoksista voidaan tehdä useampi versio, joita testaamalla pystytään löytämään parhaiten toimiva vaihtoehto. Nativiimainosten sisältö voi olla esimerkiksi:

  • Informoivaa: tutkimukset, artikkelit, webinaarit
  • Viihteellistä: haastattelut, pelit, testit, videot
  • Inspiroivaa: DYI-ohjeet, reseptit, vinkit
  • Aktivoivaa: haasteet, testit, keskustelut.

Crasman ja natiivimainonta

Crasman hyödyntää natiivimainontaa osana digitaalisen markkinoinnin kokonaisuutta. Natiivimainonta tukee tehokkaasti muita sisältömarkkinoinnin toimenpiteitä ja sen tarpeesta keskustellaan asiakkaan kanssa aina tapauskohtaisesti.

Natiivimainonnassa voidaan hyödyntää aikaisemmin luotuja sisältöjä, kuten blogipostauksia tai asiantuntija-artikkeleita. Muita natiivimainonnan etuja ovat sen mitattavuus, hyvä kohdistettavuus sekä kustannustehokkuus.

Kiinnostuitko? Haluatko kuulla lisää natiivimainonnan mahdollisuuksista ja hyödyistä yrityksellesi?

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Palvelu

Sisällöntuotanto

Hyvin kirjoitettu ja käyttäjää kiinnostava sisältö rakentaa luottamussuhdetta, sitouttaa asiakkaan ja ohjaa hänet yrityksen ostopolulle.

Lue lisää

Palvelu

Digitaalinen markkinointi

Crasman toteuttaa kokonaisvaltaisia digitaalisen markkinoinnin asiantuntijapalveluita.

Lue lisää

Opas

Inbound-opas

Ilmainen oppaamme auttaa sinut nopeasti alkuun inbound-markkinoinnissa.

Lue lisää