”Robotit vievät noin 20 miljoonaa työpaikkaa seuraavan vuosikymmenen aikana”, uutisoi Yle kesällä 2019. Me teemme Crasmanilla kaiken käsityönä, emmekä silti pelkkää paikkojemme puolesta. Tai oikeastaan juuri siksi.

Laadukas lopputulos syntyy yhdessä, käsityönä, sydämellä ja tinkimättä. Crasmanin suunnittelijoiden ja kehittäjien työtä ohjaavat samat  ydinarvot, joiden varaan rakennamme kaiken muunkin tekemisemme.

Tämä blogisarja kertoo, kuinka arvomme näkyvät arjessamme ja asiakastyössämme.

Käsityönä

Käsityö on ajatuksen ohjaama prosessi, joka sisältää idean tuotoksesta ja tiedon sen toteuttamisesta”, kertoo Wikipedia.    

Asiakkaidemme käyttäjäystävälliset, toimivat ja tuottavat verkkopalvelut syntyvät käsityönä. Vankka tieto, kattava kokemus, rohkeat kokeilut, erheistä oppiminen ja opitun soveltaminen takaavat jokaisen räätälöidyn ratkaisun laadun.

Digitalisaatio ja automatisaatio vievät työpaikkoja, totta kai. Mutta asian voi ajatella myös toisin päin. Ne luovat uusia työnkuvia ja mahdollisuuksia, joista hyötyvät sekä asiantuntijat, asiakkaat että asiakkaiden asiakkaat.

Niin me Crasmanilla valitsemme asian nähdä.

Teknisen käsityöläisyyden tulevaisuus

Teknologinen kehitys varmistaa, että uuden ajan käsityöläisten raaka-ainekorissa on aina tuoretta työstettävää. Sekä sen, että teknisille käsityöläisille riittää kysyntää.

Asiantuntijat ymmärtävät, että heidän on jatkuvasti seurattava maailman menoa ja päivitettävä osaamistaan. Työnantajien on muistettava tehdä samoin.

Meillä on yrityksenä oltava kyky vastata työn ja maailman muutoksiin sekä asiakkaiden ja asiantuntijoiden kehittyviin tarpeisiin ja toiveisiin.

HR-ihmisenä tehtäväni on pysyä kartalla noista toiveista: sukkuloida liiketoiminnan, teknologian ja pehmeiden arvojen välimaastossa. Turvata osaltani sitä, että alan parhaat luovat nörtit haluavat olla osa arkeamme nyt ja tulevaisuudessa.

Me aiomme jatkossakin suunnitella Suomen parhaita digiliiketoimintaratkaisuja – rakkaudesta lajiin, koodiin ja asiakkaisiimme. Käsityönä.

 

Yhdessä, käsityönä, sydämellä ja tinkimättä ovat Crasmanin neljä ydinarvoa. Arvoja käsittelevän blogisarjan seuraavassa osassa pohdin, kuinka sana ”sydämellä” ohjaa tekemistämme.

P.S. Vaikuttaako Crasmanin meininki houkuttelevalta? Olisitko kiinnostunut liittymään luovien nörttien porukkaamme? Tutustu Crasmanin yhteisöön.

Pinja Kankare avatar