Minä olen oman elämäni tapahtumien summa, sinä olet oman elämäsi tapahtumien summa. Tunteemme eivät nollaannu avainlätkän piipatessa, vaan me olemme yksi ja sama kokonaisuus kotona ja konttorilla. 

Johtajan ja esimiehen työ on palveluammatti. On osattava mahdollistaa, omistettava tunneälyä ja rakennettava itseohjautuvaa organisaatiota – luotava yrityksen asiantuntijoille puitteet voida ja tehdä hyvin.

Crasmanin neljä ydinarvoa ovat yhdessä, käsityönä, sydämellä ja tinkimättä. Niistä kertova blogisarjamme on edennyt kolmanteen osaansa.

Sydämellä

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin mittareista niin työelämässä kuin elämässä ylipäätäänkin. Tunne syntyy siitä, että ihminen tulee hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on ja saa arvostusta omasta panostuksestaan. Siitä, että omat ideat voi kertoa ilman pelkoa nolauksesta tai täystyrmäyksestä. Ja siitä, että kritiikki ja kehitysehdotukset esitetään rakentavasti kahden kesken.

Kun ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa työyhteisöä ja tekevänsä tärkeää työtä, syntyy se kuuluisa työn imu, josta on iloa sekä työntekijälle, työnantajalle että asiakkaalle. Käytössä on maksimaalinen potentiaali: tiedot, taidot, motivaatio ja jaksaminen.

Empatiaa ja arvostusta ihmiseltä ihmiselle

Työelämä? Vai pitäisikö sanoa ihan vain elämä? Raja hämärtyy aivotyön määrän kasvaessa. Onko hyvinvointia mitatessa mitään järkeä edes erotella työ- ja muuta elämää?

Joskus menee loistavasti, joskus päin mäntyä. Elämän käänteet eivät katoa avainlätkän piipatessa, vaan ihminen on yksi ja sama kokonaisuus kotona ja konttorilla. Aina ei voi eikä edes tarvitse suoriutua yli-inhimillisellä tasolla.  

Me Crasmanilla haluamme suhtautua jokaiseen kollegaamme yksilönä omine, inhimillisine piirteineen ja elämänvaiheineen. Tahdomme tarjota empaattisen ympäristön, jossa on mahdollista olla onnellinen tai tulla sellaiseksi. Sillä niinhän se on, että tyytyväiset ihmiset nyt vain tuppaavat levittämään hyvää fiilistä ympärilleen.

Tuota positiivisuuden kehää me haluamme ruokkia, jotta olisimme mukana työkavereidemme ja asiakkaidemme arjessa aina vain paremmalla sykkeellä, koko sydämellä.
 

Yhdessä, käsityönä, sydämellä ja tinkimättä ovat Crasmanin neljä ydinarvoa. Arvoja käsittelevän blogisarjan seuraavassa osassa pohdin, kuinka sana ”tinkimättä” ohjaa tekemistämme.

P.S. Vaikuttaako Crasmanin meininki houkuttelevalta? Olisitko kiinnostunut liittymään luovien nörttien porukkaamme? Tutustu Luovien Nörttien yhteisöön.

Pinja Kankare avatar