Teemu Into työskentelee Crasman Tampereella tittelillä Senior UX Designer. Mitä se oikeastaan tarkoittaa suomeksi?

“Se tarkoittaa paljon nähnyttä ja kokenutta eli hyvin marinoitunutta käytettävyyssuunnittelijaa”, Into nauraa.

UX on lyhenne englanninkielisestä fraasista user experience, joka puolestaan suomentuu luontevasti käyttäjäkokemukseksi. UX Designer siis suunnittelee digitaalisia palveluja eläytymällä käyttäjän lähtökohtiin ja pyrkii ymmärtämään tämän motivaatioita ja tarpeita palvelun käytölle.

“Työni on paljolti sitä, että hankimme ymmärrystä siitä, mitä verkkopalvelun asiakkaat ja käyttäjät tarvitsevat. Tätä tietoa peilataan vastaavasti meidän asiakkaamme eli palvelun omistajan liiketoiminnallisiin tarpeisiin ja pyritään löytämään ratkaisuja, joissa nämä kaksi kohtaavat.”

Crasmanin leiriin vuonna 2019 liittynyt Into identifioituu vahvasti luovaksi nörtiksi.

“Olen aloittanut tietokoneiden kanssa sähläämisen pikkupoikana ja edennyt siitä demoskeneen. Internetin tultua kuvioihin (tässä kannattaa varmaan korostaa, että olen yllättävän vanha) opettelin jo varhain tekemään nettisivuja sukulaisille ja heidän firmoilleen. Itseohjautunut mielenkiinto ja ammattitaito verkkopalvelujen suunnittelemiseen kumpuaa siis kaukaa”, Into kertaa.

Kumppanuus tuottaa aitoa arvoa

Crasmanissa Intoa viehättää etenkin tekemisen tapa ja kumppanuusmalli, jossa asiakkaiden liiketoimintaan ja ongelmiin perehdytään syvällisesti ja pitkällä aikajänteellä. Verkkopalveluja kehitetään ja jatkokehitetään analytiikkaan pohjaten, jolloin verkkopalveluilla saadaan tuotettua yrityksille todellista arvoa.

Tärkeää on myös tekemisen kokonaisvaltaisuus: Crasmanilla verkkopalveluprojekteihin kytkeytyy myös sisältösuunnittelu, jonka avulla verkkopalvelut puhuvat yhtenäistä kieltä niin visuaaliselta ilmeeltään kuin tekstisisällöiltäänkin.

“Crasmanilla ei harrasteta niin sanotusti nopeita ja likaisia projekteja, joissa verkkopalvelu luovutetaan asiakkaalle ja perävalot katoavat saman tien tomupilveen. Pitkäaikainen kumppanuus synnyttää molemminpuolista luottamusta”, Into miettii.

Myös työkulttuuri on tehnyt Intoon syvän vaikutuksen.

“Valittamisen kulttuuri on juurtunut syvään valitettavan monessa työpaikassa. Havahduin eräänä päivänä siihen, etten ole koko Crasman-työsuhteeni aikana kuullut kenenkään valittavan mistään, mikä on todella hätkähdyttävää. Tietysti ongelmia ja turhauttavia tilanteita ilmenee, mutta ne hoidetaan aina ratkaisukeskeisesti ja vastuuta jakaen.”

P.S. Vaikuttaako Crasmanin meininki houkuttelevalta? Olisitko kiinnostunut liittymään luovien nörttien porukkaamme? Katso tästä avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus!

Pinja Kankare avatar